Backne

Rugacne

 

In 30 % van de gevallen komt acne op de rug voor, zowel bij jongens als meisjes. Niet alleen bij pubers maar ook bij volwassenen kan dit voorkomen en wordt vaak als zeer storend ervaren. Acne op de rug wordt op dezelfde manier behandeld als acne in het gezicht. Er zijn verschillende mogelijkheden om acne te behandelen.

 

Wat kan de huidtherapeut doen ?

Bij het eerste consult verzamelt de huidtherapeut de gevens en beoordeelt de huid waarna een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden, het hangt ervan af wat er op de voorgrond staat. Als er veel onstekingen zijn is de behandeling anders dan als er sprake is van restacne of acnelittekens. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van (diepte) peelings, waardoor de huid er vaak snel beter uit gaat zien. De huidtherapeut geeft ook adviezen voor de verzorging van de huid. De huidtherapeut kan ook de juiste producten leveren om de huid te reinigen en verzorgen.

 

Wat kan je zelf doen tegen Bacne?

 

Bescherm de huid tegen de zon

De puistjes op de rug kunnen onder invloed van de zon pigmentvlekjes worden, die lastig te behandelen zijn. Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor ( minimaal SPF 30) die geschikt is voor een vette huid, of draag een katoenen t-shirt.

 

Draag schone, wijde kleding, het liefst van katoen

Katoenen kleding neemt het zweet van je huid op.

 

Neem een douche als je gezweet hebt

Zweet dat na het sporten niet wordt afgespoeld zorgt voor een broeinest voor bacteriën die acne veroorzaakt. Dit zweet kan er ook voor zorgen dat de poriën verstoppen wat ook weer kan leiden tot acne.

 

Spoel conditioner goed uit

Conditioner kan kleine puistjes veroorzaken.

 

Verander van wasmiddel

Het kan zijn dat je een gevoelige huid hebt en dat het wasmiddel de huid irriteert.

 

Was je lakens regelmatig

Dode huidcellen en stof worden snel opgespaard op lakens. Was of verwissel ze twee keer per week.

 

Voor Bacnebehandeling kun je terecht op locatie Hoorn, Medemblik of Wognum. Voor meer informatie of een gratis consult neemt u contact op met 06-30093800 of via bovenstaande link.

 

 

 

Locatie Medemblik

Aambeeld 1

1671 NT Medemblik

 

 

Volg ons op Facebook

Locatie Hoorn

Nieuwe Steen 10

1625 HV Hoorn

locatie Wognum

Gezondheidscentrum Wognum

Kerkstraat 36b

1687 AR Wognum

 

Aangesloten bij

 

 

klachten